Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οκ, επανορθώνω…


Λοιπόν οκ, επανορθώνω. Στην προηγούμενη ανάρτηση έγραψα ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία διαφορά με τη Βουλγαρία. Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος με τη χώρα μου, το λέω ότι η Ελλάδα διαφέρει (και όχι μόνο με τη Βουλγαρία) επειδή έχει κάτι ως βαριά βιομηχανία (τον τουρισμό) και είναι και παγκόσμια δύναμη στη ναυτιλία. Και όσο και αν αυτοί οι τομείς επίσης υποστηρίχθηκαν από τα Πακέτα Στήριξης, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον η άνοδος της ελληνικής ναυτιλίας προΰπήρξε κατά πολύ των Πακέτων Στήριξης.
Προτίμησα να κάνω νέα ανάρτηση και όχι διόρθωση της προηγούμενης γιατί θέλω να δώσω έμφαση (και να το ξαναπώ) πόσο πρέπει να προσέξουμε τον τουρισμό και τη ναυτιλία στη χώρα μας.

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας (ή αλλιώς, περί επίπλαστης ευδαιμονίας)

Η παρέμβαση του συν-γράφοντος κ. Χατζησοφιά στις 25/5 αποτέλεσε μόνο την αφορμή για τη σημερινή μου ανάρτηση. Στην πραγματικότητα σκόπευα να θίξω το ζήτημα πριν ακόμα διαβάσω την παρέμβαση Χατζησοφιά γιατί είναι ένα ζήτημα που θεωρώ ότι μας αγγίζει όλους αφού όλοι λίγο-πολύ απολαύσαμε αυτό το όνειρο που τελικά αποδείχθηκε ένα όνειρο επίπλαστης ευδαιμονίας.
«Επίπλαστος» λοιπόν, τεχνητός, ψεύτικος, πλαστός, σύμφωνα με τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας, και «ευδαιμονία», κατάσταση την οποία βιώνει ο φέρων καλό δαίμονα, χαρά,
 απόλαυση, μακαριότητα…
Ζούσαμε σε μια ψεύτικη μακαριότητα λοιπόν. Απολαμβάναμε ένα πολύ καλό επίπεδο ζωής, με υψηλή κατανάλωση, ταξίδια, καινούρια αυτοκίνητα, άνετα σπίτια… Και όλα αυτά με δανεικά που σαν χώρα και σαν πολίτες βρίσκαμε πολύ εύκολα. Και η φούσκα μεγάλωνε, μεγάλωνε, ώσπου κάποτε έσπασε. Και γιατί έσπασε; Μα γιατί η Ελλάδα (το ξανάπαμε) είναι μια φτωχή χώρα. Δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες της το προ τριετίας επίπεδο ζωής τους ούτε σηκώνει τους προ τριετίας μισθούς για τους εργαζόμενούς της.
Γίνεται λόγος τον καιρό αυτό για το ότι επιχειρείται να εξομοιωθούν οι μισθοί της χώρας με τους μισθούς γειτονικών χωρών. Συγνώμη, δεν κατάλαβα… Ποια είναι η διαφορά της Ελλάδας με τη Βουλγαρία π.χ.; (αυτήν εννοούμε όταν αναφερόμαστε στην προσπάθεια εξομοίωσης των μισθών της χώρας μας με αυτούς γειτονικών χωρών). Η μόνη διαφορά, έστω και, το παραδέχομαι, πολύ σημαντική, είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε μεταπολεμικά στο «σωστό» στρατόπεδο. Και ούσα στο σωστό στρατόπεδο απόλαυσε τα διάφορα ΜΟΠ, πακέτα Ντελόρ, Σαντέρ ή ΚΠΣ, όπως θέλετε τα λέτε, τα οποία και διαμόρφωσαν την εικόνα της Ελλάδας μας και διαχώρισαν τη μοίρα της από αυτή των γειτονικών χωρών. Αντί όμως να κατευθυνθούν τα πακέτα αυτά σε υποδομές, μεγάλο μέρος αυτών σπαταλήθηκαν στην κατανάλωση αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά με έναν επίπλαστο όπως αποδείχθηκε τρόπο. Έτσι σφραγίστηκε η μοίρα της Ελλάδας και διαφοροποιήθηκε η κατάστασή της από αυτήν της Βουλγαρίας, μιας και αυτή διαλέξαμε ως παράδειγμα.
Ας μην γελιόμαστε. Οι πραγματικές δυνατότητες της χώρας μας δεν είναι για το προ τριετίας επίπεδο ζωής. Ξεχάστε τους προ τριετίας μισθούς (παρεμπιπτόντως γιατί 1.300 ο κατώτατος μισθός κ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Εγώ θα ήθελα 2.000…). Εγώ τους ξέχασα ήδη. Εκείνο που με χαλάει είναι ότι ενώ περίμενα ότι θα μειωθεί και το κόστος ζωής και θα πάψει αυτή η απαίσια ακρίβεια, δεν βλέπω να γίνεται και τίποτα. Πως διάολο ζούνε όλοι αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες; Ποιος καταναλώνει ακόμα σ’ αυτή τη χώρα;
Και εδώ έχω μια εξήγηση. Το ίδιο το Κράτος όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά και εμποδίζει την πτώση των τιμών. Αυτή η έρμη, φτωχή χώρα, έχει από τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη (γιατί η φορολόγησή τους είναι η πιο εύκολη λύση για την αύξηση των εσόδων του Κράτους. Που να περιμένεις τώρα αύξηση των εσόδων από την ανάπτυξη και τη συνολική αύξηση του ΑΕΠ, τρέχα γύρευε…) και η ψηλή τιμή των καυσίμων επηρεάζει δυστυχώς το κόστος παραγωγής σε οτιδήποτε.
Με λίγα λόγια: Πρέπει να ξεχάσουμε την προ τριετίας dolce vita με δανεικά και να προσαρμοστούμε (και προσγειωθούμε) στο επίπεδο ζωής που μπορεί να προσφέρει αυτή η χώρα γιατί η εύφορη κοιλάδα που ξέραμε απέθανε. Αν βοηθούσε και λίγο το Κράτος με την ακρίβεια…

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

…«έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα!»


Να μας ζήσει η φρέσκια έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας! Ακούσατε σχετικά; Περιγράφει την επόμενη μέρα σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευροζώνη. Και ενώ θα έπρεπε να είχε προκαλέσει σεισμό, μόλις που κουνήθηκαν κάποια φύλλα. Αλλά είπαμε, ως Έλληνες λέμε …«έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα! Σιγά μην βγούμε απ’ το ευρώ». Αν βγούμε όμως; Διαβάστε λοιπόν τι θα γίνει…
Το κατά κεφαλήν εισόδημα θα μειωνόταν κατά 55%. Η ανεργία θα εκτινασσόταν στο 34% και ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 30% με συνεχή άνοδο.
Γιατί; Μα γιατί η Ελλάδα τα εισάγει όλα. Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα (μην σας ξεγελάνε τα περί ορυκτού πλούτου - τέτοιο ορυκτό πλούτο έχει αναλογικά η κάθε χώρα – και αυτά τα περί ανακήρυξης ΑΟΖ που θα μας σώσει). Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ήλιο, θάλασσα και (κάποτε) καλή καρδιά. Γι’ αυτό λέω ότι ο μόνος σοβαρός κλάδος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός (και μην σας κοροϊδεύουν ότι το υποτιμημένο νέο νόμισμα θα βοηθήσει τον τουρισμό μας).
Φρικάρω όταν συγκρίνουν την Ελλάδα π.χ. με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν μερικά χρόνια. Η Αργεντινή υπέφερε μεν αλλά δεν εξαφανίστηκε από τον χάρτη, ξέρετε γιατί; Για ρίξτε μια ματιά να δείτε πόσες φορές μεγαλύτερη είναι η Αργεντινή. Η Αργεντινή έχει έναν τεράστιο πρωτογενή τομέα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς παραγωγούς παγκοσμίως,. Η Ελλάδα τι είναι; Γι’ αυτό και φοβάμαι ότι θα γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων σε περίπτωση μιας χρεοκοπίας.
Και δεν θα είναι μόνο ο πληθωρισμός. Το νέο νόμισμα αναγκαστικά θα ήταν υποτιμημένο και 1 ευρώ δεν θα κόστιζε 340,75 δραχμές όπως κοστίζει τώρα αλλά 562,23 δραχμούλες.
Για να καταλάβετε (αφού τότε δεν υπάρχουν ευρώ στη χώρα μας) ας πούμε ένα παράδειγμα. Το γάλα σκόνη που πίνει η κόρη μου (εισαγόμενο φυσικά) κοστίζει περίπου 10 . Με τη νέα ισοτιμία όμως και τον διαρκώς αυξανόμενο πληθωρισμό θα κοστίζει 25 € (και βάλε - σε δραχμές φυσικά . Και που να βρεις τότε 25 € (ή έστω τις αντίστοιχες δραχμούλες); Αλλά 25 € δεν θα έχει ούτε αυτός που εισάγει το γάλα και γάλα δεν θα υπάρχει γενικώς στην Ελλάδα, ούτε για να βρει αυτός που τώρα μπορεί να έχει κρύψει τίποτα λίρες για τις δύσκολες (εκτός ευρώ) εποχές…
Αλλά είπαμε. Έλα μωρέ, σιγά μην γίνει τίποτα! Σιγά μην βγούμε απ’ το ευρώ…
Η σημερινή μου παρέμβαση είναι αφιερωμένη εξαιρετικά σε μερικούς φίλους που πιπιλίζουν «…έλα μωρέ, τι ευρώ, τι δραχμή. Φτωχοί είμαστε τώρα, φτωχοί θα είμαστε και τότε…».

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ


Μετά από το σχόλιο και τις παρατηρήσεις του κυρίου Λέοντα  Φρανζέσκακη,  στην ανάρτηση  μου που αφορούσε τη δομή, λειτουργία και κατανομή αρμοδιοτήτων στο blog μας, αισθάνομαι ως απελθών πρόεδρος, την υποχρέωση  να θέσω σε δημόσια συζήτηση τα παρακάτω:
Πρώτον,  η απαίτησή του να του αποστέλλονται τα κείμενα  των συντακτών πριν τη δημοσίευση, δήθεν για διόρθωση λαθών, αποτελεί μια συγκεκαλυμμένη απόπειρα φίμωσης και λογοκρισίας των συντακτών, στην οποία προσωπικά δεν είμαι διατιθέμενος να ενδώσω.
Δεύτερον, ο κ. Λέων (της) Φρατζεσκά(κη)ς δεν ερωτήθει  δια την κατανομή  των αρμοδιοτήτων γιαα τον απλούστατο λόγο ότι δεν συμμετείχε στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο το οποίο αποτελούνταν, όπως έχει προαναφερθεί, αποκλειστικά και μόνο από  τον κ. Πάνο Χατζησοφιά,και
Τρίτον, τα υλικά αγαθά που αναφέρει  ο κ. Φραντζεσκάκης  ανήκουν στη  εποχή της ευδαιμονίας και των σαρκικών απολαύσεων, που έζησε και  πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Φραντζεσκάκης,  αλλά  οψίμως κατακρίνει. Θα του συνιστούσα  να τα ξεχάσει και να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα.
 
Πάνος Χατζησοφιάς

Ένα σχόλιο για την επέτειο της "ΑΛΩΣΕΩΣ" Τρίτη 29η Μαϊου 1453

15
Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
Σημαίνει κι η αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
Με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
          Ψάλλει ζερβά ο Βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
Κι απ' την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες. 
Να μπούνε στο χερουβικό και να βγει ο Βασιλέας, 
Φωνή τους ήρθε εξ' ουρανού κι απ'αρχαγγέλου στόμα.
«Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν  τ' άγια, παπάδες πάρτε τα ιερά και σεις κεριά
σβηστείτε, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει. Μόν' στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να 'ρθούνε τρία καράβια. Το 'να να πάρει το Σταυρό και τ' άλλο το Βαγγέλιο,
το τρίτο, το καλύτερο, την ΄Αγια Τράπεζά μας. Μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν».

Η Άλωση δέν ήταν αναπάντεχη και αναπόφευκτή, ενώ η σημερινή Οικονομική Κρίση του Κράτους ήταν αναπάντεχη και μπορούσε να είχε αποφευκτεί! 
Τότε ήταν διαιρεμένος ο Λαός, σε Ενωτικούς - Ανθενωτικούς, όπως και σήμερα σε Μνημονιακούς - Αντιμνημονιακούς! 
Τότε περιμέναν οι Ενωτικοί βοήθεια απο την Δύση και τον Πάπα, για να αντιμετώπισουν την Οθωμανική Λαίλαπα, σήμερα οι Μνημονιακοί, περιμένουν την βοήθεια απο την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. για να αντιστρέψουμε την πορεία προς την Πτώχευση! Βέβαια τότε όπως και τώρα έπρεπε να δώσουμε ανταλλάγματα!
Τότε την αναγνώριση του Πρωτείου στον Πάπα και την Ένωση των Εκκλησιών, τώρα την εφαρμογή των δυσβάσταχτων όρων του Μνημονίου και την επιτροπεία απο την Ε.Ε. & το Δ.Ν.Τ. δηλ. την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας! Το Αποτέλεσμα τότε ήταν το Γένος να υποστεί 400 χρόνια σκλαβιάς απο τον Οθωμανικό Ζυγό, σήμερα το Αποτέλεσμα είναι η Εθνική Μελαγχολία και Απογοήτευση για το Μέλλον!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ BLOG


Είναι προδήλως κατανοητό ότι για την εύρυθμη λειτουργία του blog πρέπει να υπάρξει κατανομή των ρολών, οι όποιοι πρέπει να είναι διακριτοί έτσι ώστε να αποφεύγονται επικαλύψεις και τυχόν παρεξηγήσεις. Κατόπιν τούτου το προσωρινό πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τους εξής Πρόεδρος: Πάνος Χατζησοφιάς, Γραμματέας: Πάνος Χατζησοφιάς, Ταμειάς: Πάνος Χατζησοφιάς, μέλος:….. μέλος:……… (μέλη δεν υπάρχουν γιατί δεν υφίσταται λόγος, έτσι κι αλλιώς ο Πάνος Χατζησοφιάς θα είχε πάλι την πλειοψηφία) ενεργώντας κατά το νόμο και με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών του Δ.Σ,  κατανέμει τους ρόλους ως εξής
Α.Diego Alatriste,Ιδιοκτήτης του Blog: Πρόεδρος(λόγω  οργανωτικοτητας , οξύνοιας, ευφυΐας και διορατικότητας
B. Λέων Φραντζέσκας, Αρχισυντάκτης : Ταμίας(όλα τα παραπάνω,  αλλά  προ πάντων λόγω τιμιότητας)
Γ. Πάνος Χατζησοφιάς: Συντάκτης και τεχνικός σύμβουλος:  Γραμματέας

Υ.Γ 1: θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες  ότι, επειδή και οι τρεις ενασχολούμενοι με το blog εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναρτήσεις θα γίνονται από δευτέρα έως παρασκευή (εργάσιμες ώρες 09.00-13.00 )
Υ.Γ 2: Στον πίνακα παρουσιάζεται το οργανόγραμμα του Blog.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

"Ήγγικεν η ώρα"

Πώς φτάσαμε έως εδώ;;;
Η "επίπλαστη ευδαιμονία" των ετών 1996 - 2009 οφείλεται στον εύκολο δανεισμό για την απόκτηση ακινήτου, αυτοκινήτου, αγαθών και υπηρεσιών χωρίς επαρκή εισοδήματα!
Η υπέρμετρη ζήτηση των παραπάνω με δανεικά και η μείωση των εισοδημάτων, οδήγησε στην εξαθλίωση και στην ανέχεια χιλιάδες νοικοκυριά!
Επίσης η αποταμιευτική συνείδηση ατόνησε λόγω των μηδενικών τόκων και της επένδυσης σε άλλες μορφές όπως ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια που υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις.
Η κατάρρευση αυτών των επενδύσεων και η μετεξέλιξη τους σε τοξικά ή δομημένα ομόλογα με συνεχή υποβάθμιση, οδήγησε στην απομύζηση των επενδυτών και στην οικονομική καταστροφή τους.
Επίσης η υπεραξία που εμφανίστηκε στις αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, λόγω φθηνού χρήματος, υπονόμευσε την μεταπώληση και η συνεχή απογοητευτική ενημέρωση των ΜΜΕ δημιουργησε κλίμα αυτοκαταστροφικό για τις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να τινάξει στον αέρα το ισοζύγιο αποταμιεύσεων - χορηγήσεων, το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει και η ρευστότητα του να φτάσει στο ναδίρ.
Δέν φταίμε εμείς για αυτά που συμβαίνουν, λογικό είναι να αντιδράσουμε και να αναθεωρήσουμε όλα τα αυτονόητα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Οι Έλληνες είμαστε μια ζωή Πρόβατα στα κελεύσματα των Δυνατών (Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.) και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνουμε Λέοντες, να περιφρουρήσουμε την υπόσταση μας ώς Έθνος και να διεκδικήσουμε την αυτοτέλεια μας απέναντι στο μοντέλο της Παγκοσμιοποίησης.
Εάν δεν αντιδράσουμε και δεν αρνηθούμε την πολιτική των μειώσεων εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, δεν θα μπορούμε να ορίσουμε, ούτε τον ίδιο μας το είναι!
Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ορίσει την Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και να ερευνήσει για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, επίσης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο απο την επανενωμένη απο το 1989 Γερμανία!!!
Δέν ξέρω εάν είναι δίκαιο να σωστό να διεκδικούμε την έξοδο μας απο την Ευρωζώνη και να απειλούμαστε με πτώχευση απο την μή τήρηση του Μνημονίου! 
Ξέρω όμως ότι φτάσαμε σε ΤΕΛΜΑ και ότι μας συμβεί δεν μπορεί να είναι χειρότερο απο αυτό που βιώνουμε, σήμερα!!!
Ποιό είναι το "μη χείρων βέλτιστο";;;
    

Μαζί τα φάγαμε (…ή αλλιώς, όλοι φταίμε)

 
Όταν ο γνωστός Πάγκαλος έκανε την περιβόητη δήλωση ότι μαζί τα φάγαμε, προσωπικά επικρότησα. Γιατί εξηγούσε κατά ένα μεγάλο μέρος τη θεωρία μου για το πώς φτάσαμε στο τραγικό σημείο που ήμαστε (έστω προεκτείνοντας λίγο τη δήλωση Πάγκαλου).
Το (δύστυχο) ελληνικό κράτος για να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες που είχε δημιουργήσει το «πελατειακό καθεστώς» αναγκαζόταν να δανείζεται ολοένα και περισσότερο. Και ποιες ήταν οι ανάγκες του «πελατειακού καθεστώτος»; Οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε έναν πληθυσμό 3,8 εκ. οιικονομικά ενεργών Ελλήνων (!!!), η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, οι χιλιάδες συντάξεις «μαϊμού» κ.λπ. κ.λπ. Για να αντέξει το δύσμοιρο ελληνικό κράτος στις συνθήκες που το πελατειακό καθεστώς δημιούργησε αναγκαζόταν να δανείζεται συνεχώς. Και μην μου πείτε «φταίνε οι πολιτικοί». Το πελατειακό καθεστώς χρειάζεται δύο πόλους για να δημιουργηθεί. Πρόθυμους πολιτικούς και πρόθυμους πολίτες. Και μην τολμήσεις ν’ απολύσεις  έναν δημόσιο υπάλληλο… Μην τολμήσεις να πάρεις αυστηρά μέτρα και να πατάξεις τη φοροδιαφυγή (και ας αφήσουμε την καραμέλα «πρώτα να πιάσουν τα μεγάλα ψάρια», όλοι κλέβουμε περισσότερο ή λιγότερο)… Αν είσαι πολιτικός ξόφλησες. Γιατί αυτά πλέον είναι κεκτημένα. Οπότε αφού εμείς οι ίδιοι επιβάλλουμε τη διαιώνιση του πελατειακού συστήματος, γιατί διαμαρτυρόμαστε για τους πολιτικούς;
Και προσοχή! Φυσικά δεν εννοώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κλέβουν. Δουλεύουν οι άνθρωποι. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κλέβουν, για μένα είναι βλακείες αυτό το «Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κλέβουν». Εννοώ ότι επιβαρύνουν υπερβολικά τον προϋπολογισμό του κράτους λόγω του υπεράριθμού τους. Υπεράριθμο που δημιουργήθηκε, ας το παραδεχτούμε, από το πελατειακό σύστημα..
Οι πολιτικοί μπορούν ν’ αλλάξουν το σύστημα. Αλλά ξέρετε τι χρειάζεται; Μια γενιά πολιτικών πρόθυμων να θυσιαστούν. Γιατί είναι σίγουρο ότι αν προσπαθήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα θα τους φάει το μαύρο (πολιτικό) σκοτάδι. Αν το καταφέρουν όμως τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ο λαός θα καταλάβει τι πρέπει να γίνεται για το συμφέρον της χώρας και η επόμενη γενιά πολιτικών δεν θα έχει παρά να εφαρμόσει αυτονόητες πολιτικές και όχι να έρχεται σε ρήξη με συμφέροντα που το πελατειακό σύστημα δημιούργησε.
Και ασφαλώς το να είσαι «καλός πολίτης» διδάσκεται, δεν είναι έμφυτο. Οι Έλληνες δεν είναι εκ φύσεως κακοί πολίτες και οι Σκανδιναβοί καλοί. Πριν πολλά χρόνια πετούσα και εγώ σκουπιδάκια απ’ το αυτοκίνητο. Τώρα όχι μόνο δεν το κάνω αλλά μ’ ενοχλεί τις λίγες φορές που βλέπω τους άλλους να το κάνουν.
Αλλά είπαμε. Χρειάζεται μια γενιά πολιτικών πρόθυμων να θυσιαστούν για να «παιδεύσουν» τον λαό (είδατε η ελληνική γλώσσα; Το «παιδεύω» έχει δύο έννοιες). Και αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο απ’ τον, συμπαθέστατο, Φώτη Κουβέλη. Ενώ έβλεπε, όπως όλοι μας, ότι εκείνο που χρειαζόταν η χώρα ήταν μια κυβέρνηση και όχι νέες εκλογές, αρνήθηκε να θυσιάσει το όποιο πολιτικό του μέλλον. Γιατί είναι σίγουρο ότι συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας οι μελλοντικές πολιτικές προοπτικές του θα μηδενιζόταν. Γιατί; Γιατί θα τον θεωρούσαμε προδότη. Άρα ο λαός, εμείς οι ίδιοι, αν και βλέπαμε την ανάγκη δημιουργίας νέας κυβέρνησης, την αποτρέψαμε. Γι’ αυτό λέω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι μια γενιά πολιτικών πρόθυμων να θυσιαστούν προκειμένου να «ωριμάσει» πολιτικά η χώρα.
Ενώ τώρα τι κάναμε; Πάμε σε νέες εκλογές και ήδη έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα διχασμού. Διάβαζα πριν μερικές μέρες ότι η πτώση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της χώρας μετά τις εκλογές αγγίζει το 50% λόγω της άσχημης εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και λόγω της εικόνας αναρχίας που αυτή παρουσιάζει με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Τι κάναμε;;; Ο τουρισμός είναι το μόνο πράγμα που παρήγαγε αυτή η έρμη η χώρα. Μείωση 10% των εσόδων της τουριστικής βιομηχανίας σημαίνουν μείωση κατά 1,5% του ΑΕΠ και απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας… Για νέες εκλογές  ήμασταν;

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Είναι γεγονός ότι για χρόνια ολόκληρα ζούσαμε μέσα σε ένα όνειρο, ένα ευρωπαϊκό όνειρο που αποτελεί μια παραλλαγή του αμερικάνικου ονείρου που μας ήθελε με  σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια, εξόδους  και όλα αυτά βέβαια με δανεικά, σε αντιδιαστολή με το αμερικανικό όνειρο που προϋπόθετε σκληρή εργασία για να αποκτήσεις τα παραπάνω.  Θες επειδή αυτό μας πλάσαραν και το κατάπιαμε, θες γιατί μας βόλευε, το θέμα είναι ότι ζούσαμε σε ένα καθεστώς επίπλαστης ευδαιμονίας, σε  ένα όνειρο θερινής νυκτός το όποιο εσχάτως μετατράπηκε στο χειρότερο εφιάλτη. Από αυτό  το όνειρο ξυπνήσαμε απότομα, κάθιδροι και τρομαγμένοι και επειδή όταν ξυπνάς από εφιάλτη δεν έχεις την ώριμη σκέψη να δεις αν αυτό που ζεις είναι πραγματικότητα ή παραίσθηση, θεωρώ ότι  αντιδράσαμε όπως έχουμε μάθει χρόνια τώρα, αντανακλαστικά και σπασμωδικά.
Έτσι ακριβώς μηχανικά, σπασμωδικά και ενστικτωδώς αντιδρούσαμε και στο παρελθόν, σε κάθε μεταρρύθμιση και αλλαγή που επιχειρήθηκε… ξεσηκώθηκε γιατί θιγόταν τα νοσηρά μας  ¨κεκτημένα¨, φωνάζαμε γιατί καταργούνταν κάποια  θλιβερά προνόμια, γκρινιάξαμε όταν κινδύνευε το ¨δικαίωμα¨ στην οκνηρία, στην ασυνέπεια στην παρανομία, στην παρασιτικότατα.    .  
Σ΄ αυτόν τον διαχρονικό και ιδιότυπο αγώνα μιζέριας και κλάψας πάντα βρίσκαμε αυτόκλητο σύμμαχο όλα αυτά τα λαϊκιστικά και απατεωνίστικα ΜΜΕ που σήμερα  κατηγορούμε  ότι  καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να μη υπάρξει αλλαγή. Επίσης άξιος δάσκαλος και πολύτιμος σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν και ένα διεφθαρμένο και  σάπιο πολιτικό σύστημα που ήταν πάντα πρόθυμο  να μας  «εξυπηρετήσει» προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά και οικονομικά οφέλη, να διαιωνίσει την ύπαρξη του  και  να γιγαντωθεί.
Έτσι ακριβώς αντιδρούμε και τώρα με οργή, θυμό και αγανάκτηση, προτάσσοντας έναν εκβιαστικό (ψευτο) τσαμπουκά θεωρώντας ότι  κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας καταντήσει εταίρα της Ευρώπης..σωστό και συμφωνώ… μόνο που εταίρα της Ευρώπης ήμασταν από παλιά  και μάλιστα πολυτελείας, αλλά τότε μας άρεσε γιατί μας πλήρωναν, ενώ  τώρα κόπηκε η αμοιβή και αντιδρούμε. Το κακό βέβαια σε αυτή την ιστορία είναι ότι τώρα το ¨μάρμαρο¨ θα το πληρώσουν και οι εταίρες και οι εταίροι.
Εν΄ κατακλείδι θεωρώ ότι πολιτική με τσαμπουκά και εκμετάλλευση του θυμικού των Ελλήνων δεν μπορεί  πλέον να σταθεί, ούτε πολιτική με θώπευση αυτιών. Οι μέθοδοι  αυτές ανήκουν στο παρελθόν χαρακτηρίζονται παλαιοκομματικά και στοχεύουν αποκλειστικά στην κατάληψη της καρέκλας, αυτά επιβραβεύαμε στο παρελθόν και αυτά πληρώνουμε τώρα. Είναι ώρα πλέον να κάνουμε την αυτοκριτική για τις επιλογές μας και τα πεπραγμένα μας, είναι ώρα να  διδαχτούμε από το παρελθόν αλλά μην αφήσουμε το παρελθόν να καταδικάσει  το μέλλον

Η Ελλάδα δέν θα πεθάνει ποτέ, αλλά θα πεθαίνει τα παιδιά της!!!

Αγαπητέ μου, οι απόψεις σου είναι σημαντικές και δείχνουν πειστικές αλλά επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου και να διατυπώσω μια άλλη άποψη για την "ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας".
Ο Ελληνικός Λαός, καταδίκασε τα δύο μεγάλα κόμματα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρώτη φορά απο το 1974 και αυτό απο μόνο του είναι μια ριζοσπαστικοποίηση για το πολιτικό μας κατεστημένο. Βέβαια η εκτίμηση σου, ότι ήταν ψήφο διαμαρτυρίας είναι σωστή, αν και δεν αφορούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Α.Ε.), την ΔΗΜΑΡ που μπήκαν στην Βουλή αλλά και τα το 19% των κομμάτων που δεν μπήκαν λόγω του εκλογικού ορίου 3% (ριζοσπαστικό κι αυτό για τα ελληνικά εκλογικά δεδομένα).
Πρέπει να δούμε και την Αριστερά στην διακυβέρνηση του τόπου, γιατί αν και είναι μέρος του παλαιού πολιτικού συστηματος, είναι σημαντικό να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, για να κριθεί απο τα πεπραγμένα και όχι απο την συνθηματολογία που έχει μάθει να πολιτεύεται.
Βέβαια, η δική μου εκτίμηση, είναι ότι δέν θα έχουμε Αυτοδύναμη Κυβέρνηση, με την μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά Κυβέρνηση Συνεργασίας, που θα προκύψει απο την δύναμη των κομμάτων στην Βουλή, μετά της Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η Κυβέρνηση αυτή μάλλον θα είναι Μνημονιακή και Βραχύβια.
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι η είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη το 2002 και η νομισματική ενοποίηση δεν οδήγησε σε αναπτυξιακή τροχία αλλά σε λανθάνον πληθωρισμό λόγω στογγυλοποίησης και σε επίπλαστη ανάπτυξη λόγω των Ολυμπιακών Έργων. Ύστερα οι αμυντικές δαπάνες και η κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία που διαρκεί απο το 1974 υποθήκευσαν το Α.Ε.Π. και οδήγησαν στον υπερδανεισμό απο το 1981 και ύστερα. Ακόμα και τα φαινόμενα της διαπλοκής, του χρηματισμού, της φοροδιαφυγής δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ και επεκτάθηκαν λόγω ατιμωρησίας των υπευθύνων πολιτικών και των υμετέρων τους.

ΑΝΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ...

Εδώ είμαστε λοιπόν… Ξεκινάμε να καταγράφουμε τις απόψεις μας, παρέα με τον Πάνο Χατζησοφιά και τον Newvillager.
Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για μένα να έχω ένα βήμα για τις απόψεις μου μετά τη μεγάλη περιπέτεια υγείας που είχα.
Εδώ πρόκειται να γράφω τις ειλικρινείς μου απόψεις για θέματα της επικαιρότητας (πολιτικής, αθλητικής κ.α.), αλλά και επί πιο προσωπικών θεμάτων.
Θα προσπαθώ να καταγράφω ότι σημειώνω στην ελληνική κοινωνία και ότι με ενοχλεί.
Θα διαφωνήσω π.χ. με όσους πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται. Πολλοί θέτουν ως επιχείρημα τη μεγάλη άνοδο κομμάτων όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Χρυσή Αυγή. Να θυμηθείτε κάτι: Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι ακόμα πιο ψηλά σε ψήφους και η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μια εξήγηση που θα μπορεί να δοθεί είναι ότι μεγάλο μέρος των ψήφων της Χρυσής Αυγής που πήγαν εκεί ως ψήφοι διαμαρτυρίας κατευθύνθηκαν ως ψήφοι διαμαρτυρίας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!! Δηλαδή στο ίδιο τσουβάλι Χρυσή Αυγή και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!! Αυτό δείχνει τουλάχιστον πολιτική ανωριμότητα.
Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Το 70% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και ταυτόχρονα το ίδιο σώμα επιβραβεύει εκλογικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένα κόμμα του οποίου οι πολιτικές κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευροζώνη. Δεν είναι αλλοπρόσαλλο;
Παρεμπιπτόντως εκείνο που εγώ νομίζω είναι πως οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών. Αλλά ως Έλληνες σκεφτόμαστε ότι τελικά «…δεν θα γίνει τίποτα» αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Και αν γίνει; Οι συνέπειες θα είναι πολύ τραγικές για να ρισκάρουμε με τυχοδιωκτισμούς. Ίσως «…να μην γινόταν τίποτα» αν το θέμα αφορούσε εσωτερική υπόθεση, γιατί έχουμε μάθει πως κάθε πράξη δεν επιφέρει κατ’ ανάγκη συνέπειες αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες όπου η μη τήρηση των δεσμεύσεων του ενός μέρους συνεπάγεται τη λύση της συμφωνίας. Οι ακροβασίες και οι τυχοδιωκτισμοί είναι επικίνδυνοι στην περίπτωση αυτή. Ναι, συμφωνώ ότι πολλοί όροι του μνημονίου είναι πολύ σκληροί αλλά για να (επανα)διαπραγματευθείς θα πρέπει η θέση σου να είναι ισχυρή. Αν τα ταμειακά σου αποθέματα, η ρευστότητα των τραπεζών, η πληρωμή μισθών και συντάξεων κ.λπ. εξαρτάται απόλυτα από την εύρυθμη εκταμίευση του δανείου, τι διαπραγματευτική δύναμη να έχεις;
Όνειρο μου είναι μια Ελλάδα ώριμων πολιτών και να είμαστε σίγουροι ότι τότε θα έχουμε και την ποθούμενη πολιτική εκπροσώπηση. Γιατί τι είναι οι πολιτικοί μας; Αν κοιτάξουμε στον καθρέφτη θα τους δούμε. Σάρκα εκ της σαρκός μας…
Επειδή προσωπικά έχω σχέσεις με άτομα από το εξωτερικό (η σύζυγός μου είναι αλλοδαπή), τα οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, θέλω να είμαι περήφανος για τη χώρα και τους συμπολίτες μου. Και ότι πρόκειται να γράψω στο μέλλον σ’ αυτό το blog, θα αφορά πάντα κρίσεις και απόψεις που θα γίνονται επειδή ακριβώς αγαπάω τη χώρα μου.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Προβληματική η λειτουργία του σημερινού Πολιτικού Συστήματος!!!


Αγαπητέ φίλε Diego Alatriste, η πολυετία και η ταύτιση αξιώματος και προσώπου δημιουργεί κατεστημένο και διαφθορά!!!
Η εναλλαγή μόνο δύο κομμάτων στην Κυβέρνηση, δημιούργησε κακοδιαχείριση και διαπλοκή με την συνδρομή της Ενισχυμένης Αναλογικής!!!
Η Δημοσιονομική Κρίση οφείλεται στις μονοκομματικές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις και τα σημερινά αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα αυτής της μορφής διακυβέρνησης!!!
Αλλά και ο ρόλος του πολιτικού είναι να υπηρετεί και όχι να κηδεμονεύει τους Πολίτες που τον ψήφισαν!!! Ο βουλευτής είναι δημόσιος λειτουργός και όχι επαγγελματίας πολιτικός για να πληρώνεται με 6.000,00 € μηνιαίως και να συνταξιοδοτείται με την συμπλήρωση δύο τετραετιών, όταν ένα απλός πολίτης θέλει 35 χρόνια ένσημα και πάνω απο 65 χρόνια για την σύνταξη πείνας που παίρνει!!!
Η Ασυλία είναι και Ασυδοσία και διακρίνει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες έναντι των Νόμων, σε προνομιούχους (Βουλευτές) και σε μη προνομιούχους (Πολίτες) και αυτό αντιβάινει το Σύνταγμα που μιλά για τήν ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στους Νόμους!!! Αυτή η αντίφαση πρέπει να σταματήσει και να εφαρμοστεί η ισότητα και ισοπολιτεία στην πράξη!!!
Δέν πιστεύω ότι η Ασυλία κατοχυρώνει την Δημοκρατία και την ελευθερία της γνώμης των Βουλευτών, γιατί η Δημοκρατία δέν χρειάζεται προστασία απο την θεσμοθετημένη Δικαστική Εξουσία και δεν πρέπει να υπάρχει ατιμωρησία για αξιόποινες πράξεις των βουλευτών!!! Την Δημοκρατία την εφαρμόζουμε στην πράξη και την υπερασπίζεται ο ελληνικός λαός με τον πατριωτισμό του όπως πολύ σωστά αναφέρεις και όχι οι βουλευτές με την Ασυλία τους!!!

Ποιοί είναι οι "Ρακένδυτοι" και "Εξαθλιωμένοι" Πολιτικοι;;;



Οι μέχρι σήμερα πολιτικοί - Βουλευτές με παχυλούς μισθούς και προνόμια, μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα!!! Γιατί να τους επιβραβεύουμε και να έχουμε μόνο εμείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις!!!
Επίσης γιατί να έχουμε πάνω απο δύο θητείες τα ίδια πρόσωπα στα ίδια αξιώματα;;; Η πολυετία και η ταύτιση αξιώματος και προσώπου δημιουργεί κατεστημένο και διαφθορά!!!
Μετά, η εναλλαγή μόνο δύο κομμάτων στην Κυβέρνηση, δημιούργησε κακοδιαχείριση και διαπλοκή με την συνδρομή της Ενισχυμένης Αναλογικής!!!
Η Ελλάδα έχει καταστραφεί απο τις μονοκομματικές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις και τα σημερινά αδιέξοδα είναι αποτέλεσμα αυτής της διακυβέρνησης!!!
Ο ρόλος του πολιτικού είναι να υπηρετεί και όχι να κηδεμονεύει τους Πολίτες που τον ψήφισαν!!!
Ο βουλευτής είναι δημόσιος λειτουργός και όχι επαγγελματίας πολιτικός για να πληρώνεται με 6.000,00 € μηνιαίως και να συνταξιοδοτείται με την συμπλήρωση δύο τετραετιών, όταν ένα απλός πολίτης θέλει 35 χρόνια ένσημα και πάνω απο 65 χρόνια για την σύνταξη πείνας που παίρνει!!!
Τέλος όταν είναι "ρακένδυτοι" και "εξαθλιωμένοι" οι πολίτες με την οικονομική κρίση, γιατί να μήν είναι το ίδιο και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση!!! Τα 1.500,00 € μηνιαία αποζημίωση είναι ικανοποιητικά για το δημοσιονομικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα και είναι ένα αξιοπρεπές ποσό, όταν ο μηνιάιος μισθός του ανειδίκευτου εργαζόμενου έχει φτάσει στα 400,00-500,00 €!!!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ..........

Αγαπητέ Newvillager,
 θα διαφωνήσω με τις προτάσεις σου για την αναθεώρηση του Συντάγματος επειδή απ’ ότι βλέπω επικεντρώνονται στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού μας, στην κατάργηση ορισμένων βουλευτικών «προνομίων» κ.λπ.
Αγαπητέ Newvillager, δυστυχώς το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος δεν έγκειται στα «προνόμια» που απολαμβάνουν οι βουλευτές μας. Ούτως ή άλλως αυτοί ανήκουν στις προνομιούχες, από πλευράς εισοδήματος τουλάχιστον, τάξεις της κοινωνίας μας και θα είναι τουλάχιστον λαϊκισμός να συζητάμε για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι κανένας δεν μπαίνει στην πολιτική προσδοκώντας στα θεσμοθετημένα (προσοχή, γράφω θεσμοθετημένα) βουλευτικά προνόμια, αφού αυτά τα απολαμβάνουν ούτως ή άλλως με τα υψηλά τους εισοδήματα. Άρα η συνεισφορά τους ή όχι στη χώρα επαφίεται στον πατριωτισμό τους (για να χρησιμοποιήσω και μια φράση του Συντάγματος).
Όσον αφορά την πρότασή σου για κατάργηση της βουλευτικής – υπουργικής ασυλίας, δυστυχώς προσωπικά πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο λίγο εμπεδωμένη στην κοινωνία μας που επί του παρόντος χρειάζεται έναν μηχανισμό που να υπερασπίζεται, έστω και κραυγαλέα, την ελευθερία των επιλογών (όχι μόνο της ψήφου) των βουλευτών για το καλό πάντα του τόπου (προσοχή πάλι, ένας βουλευτής μπορεί να κάνει λάθος με την ψήφο του, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ελεύθερος στις αποφάσεις του).
Με λίγα λόγια, ναι, θα πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία των πολιτικών μας αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με άνωθεν νέες ρυθμίσεις αλλά με την αλλαγή συνολικά της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί τι είναι στην ουσία οι Έλληνας πολιτικοί αγαπητέ Newvillager; Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση. Δεν μπορεί η κοινωνία μας να «υστερεί» σε σχέση με τις δυτικές και εμείς να κατηγορούμε τους πολιτικούς μας ότι δεν είναι ισάξιοι των δυτικών.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Είναι επικίνδυνοι!

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας ζητούσε ραντεβού από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Ο κ. Ολάντ δεν του το έδωσε. Κι έτσι ο κ. Τσίπρας του το “ανταπέδωσε”. Πήγε στο Παρίσι και μίλησε για Ολαντρέου. Ποιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος;
Ίσως του έμεινε του Αλέξη από την εποχή που ήταν πρόεδρος του 15μελούς, αλλά κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι στις διεθνείς σχέσεις τα πράγματα δεν λύνονται με ειρωνείες και τσαμπουκάδες. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως οι καταληψίες ενός σχολείου.
Δεν ήταν ένα τυχαίο λάθος. Είναι πολιτική επιλογή να εμφανίζονται προς τα έξω ως σκληροί διαπραγματευτές. Θεωρούν ότι όλοι τους οφείλουν, ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλίας. Το γεγονός ότι η Γαλλία είναι μέχρι σήμερα ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους της Ελλάδας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πάνω απ’ όλα η προεκλογική μάχη.
Υπάρχει και η περίπτωση να το πιστεύουν. Τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ό,τι ίσως πιστεύουμε. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, πάντως, είναι επικίνδυνοι.
Ο κ. Ολάντ επέλεξε, τελικά, να συναντήσει τον κ. Βενιζέλο. Καλώς, κακώς, αυτό αποφάσισε. Αλλά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τα «ρέστα»: Γράφει στο twitter ο κ. Παπαδημούλης: «Ο κ Ολαντ αρνήθηκε την συνάντηση με Τσίπρα, λόγω πρωτοκόλλου της Γαλλικής Προεδρίας, αλλά συναντά τον κ. Βενιζέλο! Πρωτόκολλο ή σκοπιμότητα»; Και τι σκοπεύετε να κάνετε κύριε Παπαδημούλη για να τον «τιμωρήσετε»; Να τον «κτίσετε» στο γραφείο του;
Επικίνδυνοι άνθρωποι, επικίνδυνες καταστάσεις, ταραγμένες εποχές...

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ


Διαβάζοντας την ανάρτηση  του κυρίου newvillager σχετικά με τις προτάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος σχημάτισα την εντύπωση ότι αυτό που θέλουμε τελικά ως λαός είναι ο κάθε αιρετός, μετά το τέλος της τετραετίας, να περνάει από το ταμείο να λέει «τι χρωστάμε» να πληρώνει και να φεύγει. Δεν γίνεται έτσι πολιτική αγαπητέ κύριε newvillager , δεν γίνεται πολιτική με φτωχούς, ρακένδυτους και εξαθλιωμένους πολιτικούς .....αυτά που προτείνεις  είναι  δημαγωγίες και λαϊκισμοί.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Αναθεώρηση του Συντάγματος :
1. Θέσπιση θητείας για κάθε έμμισθο δημόσιο αξίωμα έως δύο θητείες, όπως εφαρμόζεται για τον Προέδρο της Δημοκρατίας.
2. Κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών - Υπουργών.
3. Κατάργηση κάθε είδους παραγραφής αδικημάτων.
4. Δήμευση περιουσιάς υπέρ του Δημοσίου, Πολιτικών ή των οικογένειων τους, που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ή με τις αποφάσεις τους, ζημίωσαν το Δημόσιο Ταμείο απο το 1974 και για πάντα.
5. Κατάργηση Βουλευτικής Σύνταξης, με αναδρομική ισχύ απο το 1974. Εξίσωση Σύνταξιοδοτικού δικαιώματος στα όρια ηλικίας που ισχύουν για κάθε Έλληνα Πολίτη.
6. Πόθεν Έσχες σε όλους τους αμοιβόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.
7. Θέσπιση της Βουλευτικής - Υπουργικής Αποζημίωσης στα 1.500,00 €
8. Κατάργηση άλλων παροχών και φοροαπαλλαγών Βουλευτών - Υπουργών.
9. Αλλαγή του εκλογικού νόμου και θέσπιση της Απλής Αναλογικής.
10. Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων & κατάργηση της Δημόσια Επιχορήγησης.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες χορεύουν συρτάκι στο χείλος του ευρω-γκρεμού

Η τραγωδία του ελληνικού λαού συνίσταται πως έχει να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς που το χρεοκόπησαν να τον βγάλουν από την κρίση.
Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από τις αυθεντικές πολιτικές εκφράσεις του κρατικοδίαιτου παρασιτικού μοντέλου που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Το πελατειακό παρασιτικό καρκίνωμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπροστά στον κίνδυνο της «χημειοθεραπείας» που επιβάλει το μνημόνιο έχει κάνει «μετάσταση» άρον-άρον  στους «Καμμένους» και τον ΣΥΡΙΖΑ...
(Το μνημόνιο μοιάζει όντως με χημειοθεραπεία, το αν είναι η σωστή ή όχι είναι μεγάλη κουβέντα, το βέβαιο είναι πως το ελληνικό πρόβλημα απαιτεί κάποιο επώδυνο σχήμα...).
Ένα «καρκίνωμα» μπορεί να επιβιώνει και να μεγαλώνει όσο υπάρχει κάποιος ξενιστής που το συντηρεί. Στην περίπτωσή μας ο ξενιστής είναι η ελληνική οικονομία που όμως  έχει αποβιώσει πανηγυρικά.
Η Ελλάδα λοιπόν έχει περάσει το σημείο μέχρι το οποίο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μια ομαλή προσγείωση και μέσω μιας επαναστατικής μεταρρύθμισης, να μειώσει το πελατειακό παρασιτικό τομέα και να αναπτύξει τον παραγωγικό...
Ο λαός που εξορίζει επί 30 χρόνια κάθε φωνή που του χαλούσε την «νιρβάνα» της ευημερίας με δανεικά, αργά ή γρήγορα θα καλούνταν να πληρώσει το τίμημα της απερισκεψίας του.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η χρεοκοπία των αξιών που συνιστούν μια υγιή κοινωνία περισσότερο από την χρεοκοπία των δημόσιων οικονομικών και του εμπορικού ισοζυγίου.
Ιδού πως εντόπιζε το ελληνικό πρόβλημα ο κ. Γιάννης Μαρίνος στις 22 Μαΐου 1986 "Και ιδού πού φθάσαμε: Αντί να δουλεύουμε για να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά.
Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν. Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. Αντί να βελτιώνομε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και την λούφα. Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύομε την ανταγωνιστικότητά τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.
Αντί να ενθαρρύνομε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά για νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζομε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να επιβιώσουν".
Αυτή η νοοτροπία δημιούργησε ένα ολόκληρο πολιτισμό από παρασιτικές συμπεριφορές και ιδεολογίες αιτιολόγησης της παρακμής.
Τόσο ο δικομματισμός όσο και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και οι λοιπές «επαναστατικές» παρασιτικές δυνάμεις, αποτελούν συστατικά της ίδιας παθογένειας.
Έσχατη επιχειρηματολογία του παρασιτικού μοντέλου είναι ο εκβιασμός που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρωζώνη, πάνω στη βάση πως το κόστος μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ θα ήταν μεγαλύτερο από την επιδότηση του ελληνικού μοντέλου για μερικά χρόνια ακόμη.
Επί της ουσίας το επιχείρημα του κ. Τσίπρα πως δεν μας βγάζουν από το ευρώ, ακόμη και αν καταγγείλουμε το μνημόνιο,  μοιάζει με την απειλή κάποιου που έχει μια βόμβα στο διαμέρισμά του και απειλεί τους γείτονες πως θα την πυροδοτήσει αν δεν συνεχίσουν να του πληρώνουν τα κοινόχρηστα και να του γεμίζουν το ψυγείο.
Ο τρόπος δηλαδή που οι «Φωτόπουλοι», οι «Μπαλασόπουλοι» και οι  «Λυμπερόπουλοι» με τους διακόπτες, τα σκουπίδια και τους δρόμους  πίεζαν την  κοινωνία και εκβίαζαν την πολιτική ηγεσία (των οποίων ήταν πελατεία)  για προνόμια...
Στην πραγματικότητα απειλεί να τινάξει το σπίτι μας στον αέρα και με αυτό να κάνει ζημιά στα δικά τους...
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ της Ευρώπης, παρά το γεγονός πως τα στελέχη του το επαναλαμβάνουν συνεχώς. Είναι υπέρ μιας «Ευρώπης» που υπάρχει στο μυαλό τους και το μυαλό κάποιων οριακών μειοψηφιών συνοδοιπόρων τους σε διάφορες ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Ευτυχώς για τη Δύση,  δεν αποφασίζουν αυτοί  αλλά οι «κακές» δημοκρατικές πλειοψηφίες της Μέρκελ, του Ολαντ,  του Ραχόι κλπ...


Πηγή:www.capital.gr

ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλήθεια, οι νέες εκλογές έτσι όπως φαίνεται θα οδηγήσουν πάλι σε ακυβερνησία, επειδή : 1. Τα ίδια κόμματα θα μπούν στην βουλή, 2. ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν θα έχει αυτοδυναμία, 3. το μπόνους των 50 εδρών δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί προέρχεται απο συνασπισμό πολιτικών σχηματισμών,
4. το Αντιμνημονιακό στρατόπεδο δεν μπορεί να σχηματίσει Αυτοδύναμη Κυβέρνηση, χωρίς το ΚΚΕ!!! Με λίγα λόγια προς τί οι νέες εκλογές;;;

ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ

Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δείτε το και σχολιάστε το!!! Πάντως η αποψή μου είναι ότι "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ή καλύτερα "ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ"!!! Απορώ πώς δεν το σκέφθηκαν οι άλλοι που Κυβέρνησαν τον τόπο απο το 1974 έως το 2012!!! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Ο ελάχιστος σεβασμός, δεν βλάπτει κ. Τσίπρα
O Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή  αρνήθηκε να φιλήσει τον Σταυρό όταν του προτάθηκε, σνομπάροντας ακόμα και τον συμβολισμό τόσο του Ιερού Συμβόλου, όσο και της στιγμής.
Φυσικά, είναι ελεύθερος να το κάνει.
Ωστόσο, θα πρέπει να συνηθίσει, ότι εκτός από τον στενό πυρήνα του κόμματός του που... έχουν την ίδια άποψη για το θέμα, τώρα υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος που εκπροσωπεί, πλέον, στη Βουλή, που σέβονται τον Σταυρό και δεν τους ήταν ο,τι πιο προσφιλές να τον αποστρέφεται όταν του προτάσσεται, προκαλώντας την… αποστροφή τους.

Απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό... για μια κλήση 20 ευρώ!

Δεν είχε προηγούμενο αυτό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας πολίτης ο οποίος διαμαρτυρόταν επειδή είχε διπλοπληρώσει  πρόστιμο αξίας 20 ευρώ και ζητούσε να  πάρει πίσω τα χρήματά του πίσω, βγήκε απο τα ρούχα του ιδίως όταν ζήτησε από τους υπαλλήλους να τον ενημερώσουν γιατί δεν είχε περαστεί στο σύστημα η πληρωμή της συγκεκριμένης κλήσης στις 26/10/2009 και δεν του έδιναν πειστικές απαντήσεις.

Τότε ανέβηκε στο παραθυρο της συγκεκριμένης υπηρεσίας και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. Έντρομοι οι υπάληλοι κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε και προσπαθούσε να συνετίσει τον πολίτη, ενώ οι δημοτικοί υπάληλοι έβγαζαν χρήματα από την τσέπη τους να του τα δώσουν για να ηρεμήσει και να κατέβει

Ο DIEGO ALATRISSTE (ΕΥΘΥΜΗΣ) ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!!

Ο diegoalatriste (Ευθυμης) σε νεες περιπετειες!!!! ως διαχειριστης blog πλεον ζητα να ενωσει τη φωνη του με τη δυνατη και ξεκαθαρη φωνη παρεμβασης του megspyros για θεματα που αφορουν πολιτικα, κοινωνικα,  οικονομικα,  κτλ δρωμενα.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Στο σκοτάδι μαστορεύουν πέντε ποντικοί.
Τι σκεπάρνια! Τι πριόνια! Τι μαστορική!
Σε ντουλάπι νοικοκύρη βάλθηκαν να μπουν
κρατς! ο ένας, κριτς! ο άλλος, κόβουν και τρυπούν.

Είναι νύχτα και στο σπίτι το ‘ριξαν βαριά.
Ετεμπέλιασεν ο γάτος δίπλα στη φωτιά.
Μόνο η φάκα στο ντουλάπι κάθετε ξυπνή
κι αφουγκράζεται τον κλέφτη κι ώρες αγρυπνεί.

Με τα δόντια τους ανοίξαν τρύπα φοβερή,
Να τους! Μπαίνουν ένας ένας, βόσκουν στο τυρί,
παξιμάδια ροκανίζουν στο γλυκό
βουτούν κουβεντιάζουν, σουλατσάρουν, σιγοπερπατούν.

Κι ο μικρός ο Ποντικούλης, που όλο τριγυρνά,
μες στη φάκα μπαινοβγαίνει και τηνε κουνά.
Φραπ! εκείνη τον γραπώνει και τον έχει εκεί.
Για τους πέντε ο Ποντικούλης μπήκε φυλακή.